Opleiding Forensische Verpleegkunde van start

In januari start een nieuwe opleiding voor forensisch verpleegkundigen, verzorgd door Forum Educatief, het opleidings- en kenniscentrum van De Forensische Zorgspecialisten te Utrecht.

De Forensische Polikliniek Kindermishandeling (FPKM) heeft in samenwerking met de GGD Amsterdam de opleiding Forensische Verpleegkunde ontwikkeld. De opleiding start op 29 januari 2013. De 29-daagse opleiding is modulair opgebouwd en ontwikkelt de kennis en vaardigheden die een forensisch
verpleegkundige nodig heeft.

Mooie stap
Binnen V&VN is momenteel ook een groep forensisch verpleegkundigen actief. In 2013 verwachten zij met activiteiten voor hun vakgenoten te komen. Deze forensisch verpleegkundigen zien in de nieuwe opleiding een mooie stap in de verdere ontwikkeling van hun vak. In het komende V&VN Magazine (verschijning begin december) is een interview met een van hen te lezen.

De forensisch verpleegkundige
Forensisch medisch onderzoek is nodig voor waarheidsvinding. Hierbij worden feiten verzameld die als bewijsmateriaal kunnen dienen voor justitie. Verpleegkundigen kunnen op dit gebied een belangrijke rol vervullen.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen