Zorgorganisaties moe van acties Abvakabo FNV

0
226

Abvakabo FNV maakt herrie bij zorginstellingen om leden te werven, is de strekking van een artikel dat De Telegraaf 23 november publiceerde. Het artikel vertelt over de ‘organising strategie’ van de vakbond. Door negatieve berichtgeving in de pers vraagt Abvakabo aandacht voor onder meer werkdruk in de zorg, deze acties eigenlijk tot doel hebben om leden te werven.

De Telegraaf: ”Abvakabo loopt te hoop tegen de cao die dit voorjaar werd gesloten tussen werkgevers en de kleinere bonden CNV Dienstenbond, Nu’91 en FBZ. Sindsdien voert Abvakabo actie na actie bij diverse zorginstellingen, om hen te dwingen extra concessies te doen.  Zorgorganisaties en medewerkers, zoals die van HWW Zorg in Den Haag, zijn de vakbondsacties meer dan beu. Daarom boden medewerkers van de HWW-locatie Schildershoek deze week een door 80% van het personeel getekende petitie aan bij Abvakabo, met het verzoek de acties te staken.”
Ook andere zorgwerkgevers hebben hun buik vol van de acties. ”Sinds de bond onze sector heeft uitgekozen voor acties, valt nauwelijks meer constructief overleg te voeren met de FNV-bond,” zegt directeur Aad Koster van ActiZ in de Telegraaf. De Telegraaf vervolgt: ”De werkwijze van de Abvakabo lijkt vooral te bestaan uit lawaai maken. Vooral als campagne om leden te werven. Dat blijkt ook uit interne documenten van Abvakabo.”

ActiZ-directeur Koster geeft in het artikel verder aan dat de vakbond misbruik maakt van problemen bij sommige instellingen, zoals HWW, dat opkrabbelt uit de as van het failliet gegane Meavita. ”De branche ziet zijn imago als werkgever door het slijk gehaald worden.”

Bron: ActiZ

Vorig artikelBehandeling verslaafden met heroïne en methadon veiliger geworden
Volgend artikelTeveel aan schildklierhormoon vormt risico op trombose
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.