Populair-wetenschappelijk tijdschrift van Hollandse bodem lanceert interactieve tablet editie

Het grensverleggende populair-wetenschappelijke tijdschrift United Academics Magazine lanceert op 29 november haar eerste tablet editie. Elk nummer van dit tweemaandelijkse en Engelstalige tijdschrift heeft een ander thema. Door maatschappelijke problemen te belichten vanuit meerdere en vaak onverwachte wetenschappelijke hoeken, probeert United Academics Magazine haar lezers ‘out of the box’ te laten denken.

Ter ere van deze belangrijke gebeurtenis worden twee nummers, “Curing Aging” en “Rooting for the Underdog”, tegelijk uitgebracht. Het eerste nummer, “Curing Aging”, kan gratis gedownload worden vanuit de UA Magazine app.

United Academics Magazine plaatst wetenschappelijk onderzoek in de context van het dagelijks leven. Alledaagse dingen blijken hierdoor interessanter te zijn dan ze op het eerste gezicht lijken, terwijl ingewikkelde theorieen op deze manier ineens behapbaar zijn. Door middel van actuele onderwerpen, recent wetenschappelijk onderzoek, unieke illustraties en interactieve graphics maakt het tijdschrift wetenschap voor iedereen inzichtelijk – ongeacht opleidingsniveau of academische graad.

Lezers krijgen toegang tot de tablet editie door de gratis United Academics Magazine app te downloaden in de Apple App Store. Losse nummers kunnen vervolgens gekocht worden in de Apple App Store voor $2.99 per stuk. Een jaarabonnement (6 nummers) is verkrijgbaar in de Apple App Store voor $9.99. Momenteel kan United Academics Magazine alleen nog gelezen worden op de iPad, maar binnen enkele maanden zal het tijdschrift ook beschikbaar zijn voor de meeste Android tablets.

De interactieve uitgave van United Academics Magazine biedt de lezer een rijke gebruikerservaring. Navigeer door simpelweg te tappen of te swipen en deel artikelen direct via sociale media.

“We realiseren ons dat we niet het enige populair-wetenschappelijke tijdschrift zijn. Het thema van ons eerste nummer, ‘Rooting for the Underdog’, is niet voor niets gekozen,” zegt hoofdredacteur Anouk Vleugels. “Toch geloven we dat we, dankzij ons jonge en vooral internationale team, een unieke en frisse kijk hebben op wetenschap.”

Deze maand brengt United Academics ook de eerste nummers van het open access United Academics Journal of Social Sciences uit in e-book editie. Deze publicaties zijn verkrijgbaar via Amazon.

Over United Academics

De missie van United Academics is “Connect Science and Society”. United Academics streeft naar een wereld waarin kennis toegankelijk is voor iedereen, waar iedereen zijn of haar wetenschappelijk onderzoek kan publiceren, waar de auteur zelf beslist over copyright/auteursrechten, en waar “peer review” een kwaliteitstest wordt in plaats van een barrière om te kunnen publiceren.

De organisatie is opgericht in 2009 en is gevestigd in Amsterdam. Een internationaal team van jonge en gedreven mensen zet zich dagelijks in om nieuwe producten, diensten en netwerken te ontwikkelen die United Academics positioneren als een pionier in het wetenschappelijk, open access publiceren. Bezoek de website voor meer informatie: www.united-academics.org.

Contactpersoon: Carian Thus
redactie@united-academics.org