Bij controles op zonnestudio’s mystery guests inzetten

Array

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit moet mystery guests in kunnen zetten bij de controle of zonnestudio’s zich houden aan leeftijdsgrenzen. Dat vindt CDA-kamerlid Hanke Bruins Slot. Ze reageert hiermee op berichten van onder andere de TV-programma’s Hart van Nederland en Kassa, dat 5 jaar na de invoering van een leeftijdsgrens veel zonnestudio’s zich nog niet houden aan die leeftijdsgrens.

Met name zonnestudio’s die zich niet aangesloten hebben bij de koepelorganisatie Samenwerking Verantwoord Zonnen gaan bij undercover operaties vaak de fout in. Terwijl de medewerkers overduidelijk wel weten dat toegang onder de 18 niet mag.

Bruins Slot: “Als zonnestudio’s ook door mystery guests bezocht mogen worden, kijken ze waarschijnlijk wel twee keer uit voor ze iemand van 14 toegang geven tot een zonnebank. En dat is wat we willen bereiken. Onderzoek toont overduidelijk aan dat jongeren veel meer kans lopen op huidkanker door UV-straling dan volwassenen. Roken en alcohol worden om vergelijkbare redenen nu ook verboden onder de 18. Het is een vorm van bescherming.”

bron: CDA

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen