Longarts Piet Postmus weer aan de slag bij VUmc

Array

Longarts en hoogleraar Piet Postmus heeft zijn werkzaamheden bij het VU medisch centrum in Amsterdam hervat. Hij is deze week teruggekeerd als staflid en hoogleraar. Postmus heeft dat besloten na de uitkomst van een rechtszaak van twee weken geleden. Toen bepaalde de rechter dat het VUmc hem niet hoeft terug te nemen als afdelingshoofd, maar dat hij zijn overige werkzaamheden wel kan blijven verrichten.

In augustus werd de longarts door het ziekenhuis op non-actief gesteld als hoofd van de longafdeling. Zijn positie was volgens het ziekenhuisbestuur onhoudbaar geworden, nadat hij in juli aan de bel had getrokken over langdurige ruzies op de afdeling longchirurgie. De longarts vreesde dat de ruzies invloed hadden op de patientveiligheid en stapte naar de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de raad van toezicht van het ziekenhuis.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen