Cor Calis nIeuwe directeur Havenziekenhuis

Array

Cor Calis is per 15 januari 2013 de nieuwe directeur-bestuurder van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Calis is op dit moment nog directeur Allianties bij het Flevoziekenhuis in Almere. De nieuwe bestuurder volgt Johan Dorresteijn op, die in augustus overstapte naar het Maasstad Ziekenhuis.

Interim bestuurder Bert Kool neemt de functie tijdelijk waar tot de komst van Cor Calis.

Cor Calis (54) heeft ruime ervaring in de ziekenhuiswereld. Sinds 2003 werkt hij bij het Flevoziekenhuis in Almere, waar hij in 2008 directeur Zorg werd en sinds begin 2012 invulling geeft aan de strategische samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en het AMC in Amsterdam. Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies onder andere bij het Meander Medisch Centrum.

De Medische Staf, het Management Team, de Ondernemingsraad en de Clientenraad adviseerden unaniem positief op het voorstel van de Raad van Commissarissen voor de benoeming van Calis. Rob Valentijn, voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Havenziekenhuis, is dan ook zeer tevreden. `In Cor Calis hebben we een goede opvolger gevonden voor Johan Dorresteijn. We zijn blij dat hij deze stap in zijn carrière heeft gemaakt.

De Raad van Commissarissen streeft naar continuïteit in sfeer, beleid en cultuur van het Havenziekenhuis. De benoeming van Cor Calis past daar helemaal in. We hebben er alle vertrouwen in dat hij, samen met alle medewerkers van het ziekenhuis, verder kan bouwen aan een goed ziekenhuis dat uitstekende zorg met persoonlijke aandacht levert voor de patient.’

bron: Havenziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen