D66: zorgverzekering voor Utrechtse minima niet altijd voordelig

Array

D66 heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College over de zorgverzekering die de gemeente aan minima aanbiedt. Deze zorgverzekering wordt door de gemeente aangeboden als de voorliggende verzekering voor minima, maar is niet zo voordelig meer. ”Door de wijze waarop de gemeente deze verzekering aanbiedt, kan de doelgroep gemakkelijk denken dat deze verzekering het meest geschikt is voor hen. Dat is lang niet altijd het geval,” aldus D66-raadslid Jeroen Flipse.

Op de gemeentelijke website wordt hier echter niets over gezegd. Bovendien subsidieert de gemeente alleen de zorgverzekeraar waarmee ze een contract heeft, minima die zich graag ergens anders willen verzekeren kunnen dus geen aanspraak maken op de gemeentelijke bijdrage. Raadslid Jeroen Flipse: ‘Dit is een vorm van gedwongen winkelnering, hiermee komt de keuzevrijheid van de burgers in het geding’.

De zorgverzekering lijkt voor een deel van deze doelgroep niet meer zo voordelig te zijn. Dit komt doordat de aanvullende verzekering verplicht moet worden afgenomen, ook als iemand weinig gebruik maakt van de zorg. Bovendien zijn de tarieven gestegen. Hierdoor kan het voor minima veel voordeliger zijn om zich bij een andere verzekeraar vast te leggen.

bron: D 66 Utrecht

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen