FreelanceZorgverleng.nl lanceert het programma “Zeker Ondernemen in de Zorg”

Array

FreelanceZorgverlening.nl, het adviesorgaan en trainingsbureau voor freelancers in de zorgverlening, heeft onlangs een nieuw programma gelanceerd “Zeker Ondernemen in de Zorg”, dat zich richt op het professioneel opzetten van een eigen onderneming in de zorgsector. Eigenaresse en trainer Chantal Geertman stelt dat de markt een hernieuwde visie op ondernemerschap en marktwerking behoeft.

Voor ZZP’ers in de zorg komen zorgontvangers op de eerste plaats.
Het ontwikkelen en toepassen van zakelijke en commerciele vaardigheden is een groot euvel voor zelfstandig ondernemers in de zorg. “Een veelvoorkomend probleem waar ondernemers tegenaan lopen, is het feit dat ze geen weg in de regelgeving vinden en dat daar hun interesse ook niet ligt. Waardoor belangrijke ondernemerszaken niet worden geregeld, nog belangrijke kennis en inzichten worden vergaard” legt Geertman uit. “Zorgverleners zetten het verlenen van zorg en de zorgontvanger op de eerste plaats en het ontwikkelen van een zekere ondernemers basis op de tweede”. De gevolgen voor de ZZP’er kunnen enorm zijn, zoals onverwachte belastingaanslagen en een slechte financiele toekomst”.

Ondernemersmentaliteit
Veel ZZP’ers in de zorg staan open voor ontwikkeling en volgen trainingen. Na de trainingen gaan ze naar huis met veel informatie over onderwerpen waarin ze niet in thuis zijn. Vervolgens belandt de informatie op een stapel en hebben de ondernemers zelf constant het gevoel “dat ze hun zaken nodig eens moeten regelen”.

De oplossing ligt volgens Geertman in het vergroten van de ondernemersmentaliteit van deze freelancers en deze te combineren met de waardevolle zorgverleners mentaliteit. Zo dient iedere ondernemer zijn organisatie te voorzien van een stevige fundering, zekerheden in te bouwen, om de risico’s van het ondernemerschap te kunnen dragen.

Voor  meer informatie:  www.freelancezorgverlening.nl.

 

Chantal Geertman, Klachtenportaal Zorg

De route van mijn werkzame leven is gestart aan bed, als directe zorgverlener. Mijn werkgebieden wisselden van het verpleeghuis, de wijk, zorg voor mensen met een beperking en psychiatrie. Op de Nederlandse Antillen werkt ik voor het eerst als zelfstandig verpleegkundige en wist dat ik me wilde ontwikkelen als ondernemer.

Ik besloot een HBO opleiding te volgen waarmee ik zowel binnen als buiten de zorg kon werken Hoger Management. Terug in Nederland was ik naast "student"een zzp'er in de zorg met ambitie. Mijn doel was om zelfstandigen in de zorg op weg te ondersteunen met de ondernemerskant en het "zorgen voor jezelf".

Naast het uitwerken van mijn onderneming werd ik docente en gaf met veel plezier les en stagebegeleiding aan volwassenen wie een verkorte MBO opleiding volgden tot zorgverlener.

Het werd tijd om niet meer in opdracht van te werken en rondde de lopende opdrachten af.

Schreef en gaf trainingen en boekjes voor zelfstandigen in de zorg. De trainingen werden altijd aangepast op de behoefte van de deelnemers, wat er uiteindelijk toe heeft geleid dat Klachtenportaal Zorg is opgericht.

Tijdens de trainingen werd steeds duidelijker dat er weinig tot geen kennis was over het omgaan met klachten en de verplichte klachtenregeling in de zorg. Behalve de onbekendheid boden de bestaande regelingen te weinig service voor teveel geld.

De klachtenregeling voor zelfstandigen in de zorg, was een onderdeeltje van mijn eerste ondernemingsplan. Klachtenportaal Zorg is nu een erkende klachtenregeling. Met een sterk team ondersteunen we cliënten en zorgaanbieders op het moment dat ze er samen niet meer uitkomen. De procedure loopt van bemiddeling tot het desgewenst voorkomen voor de klachtencommissie.

Met Klachtenportaal Zorg heb ik mijn plek gevonden binnen de zorgsector

Recente artikelen