Zorg prostaatkanker Amphia beloond met Vinkje

Amphia voldoet aan alle eisen Nederlandse Federatie van Kankerpatienten- organisaties en Prostaatkanker Stichting
De ProstaatKankerStichting.nl en NFK hebben 13 ‘minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg’ opgesteld. Deze  minimale voorwaarden, gebaseerd op wat mannen met prostaatkanker belangrijk vinden, zijn afgestemd met vertegenwoordigers van de relevante beroepsverenigingen. Het Amphia Ziekenhuis voldoet aan al deze eisen en heeft daarom het keurmerk, in de vorm van een vinkje, ontvangen. Ernst Hoette, lid Raad van Bestuur: “We zijn trotst op dit keurmerk. Hiermee tonen we aan dat wij goed georganiseerde zorg  leveren aan mensen met prostaatkanker, zoals patientenorganisaties dit wenselijk achten”.

Prostaatkanker en Amphia
Per jaar krijgen rond de 9.000 mannen prostaatkanker, meestal op oudere leeftijd. Het is zelfs de meest voorkomende kankersoort bij de ouder wordende man. Ilze van Onna, uroloog: “Het Amphia Ziekenhuis heeft veel deskundigheid op het gebied van prostaatkanker. Afhankelijk van de klachten en de omvang van de aandoening wordt gekozen voor een passende behandelmethode, zoals bestraling, hormoonbehandeling of HIFU. Sinds 2011 beschikt Amphia ook over een operatierobot om de prostaatkanker operatief te verwijderen. Iedere patient krijgt een behandeling op maat.” Op de website www.amphia.nl vindt u meer informatie over prostaatkanker en de behandelmethoden. Hier kunt u ook een informatiefilmpje bekijken waarin de behandeling bij Amphia in beeld wordt gebracht.

De Patientenwijzer
De Patientenwijzer biedt ondersteunende informatie aan mensen met prostaatkanker. In de wijzer leest u wat u mag verwachten van de kankerzorg en wat de verschillen zijn tussen ziekenhuizen.

De ziekenhuizen die voldoen aan de voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg worden in de Patientenwijzer prostaatkanker gemarkeerd met een vinkje (ü). Daarmee krijgen patienten zicht op wat zij, volgens de patientenorganisatie, mogen verwachten van de prostaatkankerzorg en op de verschillen tussen de ziekenhuizen.
Bron: Amphia