Antistollingmodule Portavita geïmplementeerd in Rusland

0
261

Amsterdam, 11 december 2012 – De antistollingmodule van Portavita, leverancier van software ter ondersteuning van samenwerking binnen de keten voor antistolling en chronische ziekten, wordt sinds kort ingezet als onderdeel van een ‘totaalbehandeling voor antistolling’ in Rusland.

Deze ‘totaalbehandeling’ is een initiatief van IQ-Clinic, een consortium waarin een aantal Russische medici en toeleveranciers op het gebied van laboratoria samenwerkt. Het beroemde Bakoulev Center for Cardiovascular Surgery (Bakoulev CCVS) van de Russian Academy of Medical Sciences (RAMS) in Moskou is als eerste gestart met de uitrol ervan.

Evert Jan Hoijtink, CEO van Portavita: “Vorig jaar wees onderzoek van de Franse ASIP Santé* en de FIEEC** al uit dat Portavita tot één van de tien meest prominente telemedicine leveranciers van Europa behoort. Dat de medici in Rusland na uitgebreid wereldwijd onderzoek onder zorgict leveranciers ons systeem hebben gekozen, bewijst opnieuw dat de kwaliteit van de Nederlandse antistollingbehandeling, met behulp van onze software, van zeer hoog niveau is. Recent is dit ook weer gebleken tijdens een groot researchproject in Duitsland.”

“Innovatie is een belangrijk speerpunt binnen onze organisatie”, voegt Edo Westerhuis, COO van Portavita, hieraan toe. “Daarnaast worden de eisen op het gebied van privacy, integratie met de bronsystemen en beschikbaarheid van het systeem steeds zwaarder. Door continu te investeren in de verdere ontwikkeling van onze software en daarbij gebruik te maken van internationale standaarden, zijn wij in staat zorgverleners en patienten nu en in de toekomst een platform voor samenwerking te bieden dat bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van zorg”.

———————————-
Over Portavita
De software van Portavita ondersteunt de werkzaamheden van circa 1.000 Huisartsen, 44 Trombosediensten en 16 Zorggroepen in Nederland en dient als platform voor een veilige en gecoördineerde Ketenzorg. Portavita richt zich volledig op de zorg voor patienten met aandoeningen die een multidisciplinaire behandeling vereisen. De mogelijkheden voor betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de patient zelf maken een belangrijk deel uit van haar oplossing. Zie ook www.portavita.eu

Meer informatie
Portavita
Hein Willem de Bruijn
Accountmanager Antistolling
T. +31 20 8200 505
M +31 6 52523540
E. h.w.de.bruijn@portavita.eu

*Het ASIP Santé (Agence nationale des Systèmes d’Information Partagés de Santé – National Agency for Shared Health Information Systems) werd opgericht in 2009, op initiatief van het Franse ministerie voor volksgezondheid, met als doel om vanuit de overheid de coördinatie van zorg informatie systemen nieuw leven in te blazen en om bij te dragen aan de verbetering van de coördinatie, kwaliteit en continuïteit van de zorg.

**De Franse FIEEC (Fédération des Industries Electriques, Electroniques et de Communication – Federation of Electrical, Electronic and Communication industries) is een Industriele Federatie bestaande uit 23 organisaties van uiteenlopende sectoren. De branches die zij vertegenwoordigen omvatten meer dan 2300 bedrijven waarin zo’n 400.000 mensen werkzaam zijn, goed voor een omzet van meer dan 96 billion euro.