Erkenning prostaatkankerzorg

Array

Het UMC St Radboud voldoet aan de minimaal dertien voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg die Prostaatkankerstichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties (NFK) stellen.

De patientenorganisaties hebben dertien `minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg’ opgesteld, gebaseerd op wat mannen met prostaatkanker belangrijk vinden. Zo is een van de voorwaarden dat een gespecialiseerd verpleegkundige betrokken is bij de zorg voor de prostaatkankerpatient. Ook moet voor alle betrokkenen helder zijn wie de hoofdbehandelaar is en wie het aanspreekpunt is voor de patent bij vragen of onduidelijkheden. In de Patientenwijzer Prostaatkanker worden de ziekenhuizen die voldoen aan alle minimale voorwaarden gemarkeerd met een vinkje.

De ProstaatkankerStichting.nl en het NFK willen mensen geraakt door prostaatkanker zo inzicht geven in wat zij mogen verwachten van prostaatkankerzorg en de verschillen tussen ziekenhuizen duidelijk maken.

bron: UMC St Radboud

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen