Succesvolle Operatie Glimlach in Bangladesh

Array

Het team van Amsterdamse plastische chirurgen, anesthesiologen en verpleegkundigen van het AMC en VUmc heeft in Bangladesh 159 patienten kunnen helpen. Gedurende twee weken opereerden zij vorige maand patienten met een schisis, brandwonden en contracturen en gaven hen daarmee een beter  bestaan.

Voor Operatie Glimlach gaan Nederlandse chirurgen en verpleegkundigen naar landen waar medische zorg hard nodig is en helpen zij kinderen met aangeboren afwijkingen. Het gaat hier met name om schisis (gespleten lip/gehemelte) De zorgverleners zetten zich vrijwillig in voor het project van de  internationale medische hulporganisatie Dokters van de Wereld.

Dit team met vrijwilligers ging voor de tweede keer naar Bangladesh. Vorig jaar, in november 2011, hielpen zij 126 kinderen en jongvolwassenen.

bron: AMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen