51% professionals bekend met meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Array

51% van de professionals in onderwijs, zorg, welzijn, jeugdzorg, kinderopvang en justitie zijn bekend met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling. 36% van deze professionals beschikt in hun dagelijkse werk over een meldcode.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS. Om te bevorderen dat zoveel mogelijk professionals met de meldcode werken voordat deze wettelijk verplicht wordt, naar verwachting 1 juli 2013, start staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) een voorlichtingscampagne.

In de campagne worden de 1,5 miljoen professionals die met de wet te maken krijgen geïnformeerd over wat de meldcode is en hoe je er mee werkt. Op de website meldcode.nl vindt u hulpmiddelen voor het maken en gebruiken van de meldcode.

bron: PO-raad
Nieuwsbank

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen