Promotie: Concrete invulling burgerschap psychiatrische patient

Sabine Ootes presenteert een nieuw denkbeeld over burgerschap voor mensen met ernstige en langdurende psychiatrische problemen. Ze stelt voor burgerschap te koppelen aan concrete alledaagse situaties van burgers.

Zo zouden clienten van de langdurende psychiatrie meer bekend gemaakt moeten worden met de plekken waar ze veel komen of verblijven. De `harde kern’ van psychiatrische patienten kan zich niet autonoom en onafhankelijk opstellen zoals tegenwoordig van burgers doorgaans wordt verwacht. Psychiatrische patienten zijn vaak overbelast, eenzaam, angstig, en dreigen te worden verwaarloosd of uitgesloten.

promotie
18 dec. 2012 14:00 uur
Concrete invulling burgerschap voor psychiatrische patient
Geneeskunde Mw. S.T.C. Ootes: Being in place. Citizenship in Long-term Mental Healthcare.
Promotoren zijn dhr. prof. dr. D.L. Willems en mw. prof. dr. E.K. Tonkens.
* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam
(020) 525 2362
Deelname
Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting