Promotie: Meer zicht op falen rechterhartkamer

Array

Maria Campian beschrijft de opeenvolging van veranderingen tijdens het falen van de rechterhartkamer bij ratten.  Ze toont aan dat beeldvormende technieken die gebruikmaken van radioactieve vervalprocessen, geschikt zijn om apoptose (celdood) en inflammatie (ontsteking) te volgen. Een deel van haar studie was gericht op het verkrijgen van meer inzicht in het Brugada Syndroom en andere genetische aandoeningen die de kans op plotse hartdood vergroten.

De pathologie van veranderingen in de rechterhartkamer is complex en omvat wijzigingen in geometrie, wanddikte en druk-volume-verhoudingen. Ook zijn er veranderingen in de spiercellen en in de ruimte tussen de cellen. Daarnaast kunnen ook op elektrisch niveau veranderingen optreden.

17 dec. 2012  16:00 uur
Geneeskunde
Mw. M.E. Campian: Pathophysiology of Right Ventricular Heart Disease. The role of structure, apoptosis and inflammation.
Promotoren zijn dhr. prof. dr. ir. J.M.T de Bakker en dhr. prof. dr. M.C. Michel.
* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam
(020) 525 2362
Deelname
Toegang vrij

bron: Univer. van Amsterdam (promoties)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen