‘Kerstengelen’ brengen honderden eenzame ouderen in kerstsfeer

Array
Honderden eenzame ouderen in Nederland, die de kerstdagen veelal alleen zullen doorbrengen, krijgen deze week een hart onder de riem gestoken. Zij ontvangen dinsdag 18 of woensdag 19 december een kerstboompje, dat zij samen met een vrijwilliger gaan optuigen. De actie ‘Kerstengel’ wordt georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem en de ABN AMRO Foundation. De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is één van de vrijwilligers die dit jaar meedoet met de actie ‘Kerstengel’. Hij zal dit jaar in zijn eigen Maasstad een boom versieren bij één van de ouderen.

Voor ruim 200.000 ouderen in Nederland is een gezellige kerst niet vanzelfsprekend. Zij hebben nog nauwelijks contact met anderen en brengen de kerstperiode vaak alleen door. Het is een moeilijke periode voor hen, vooral omdat ze weten dat voor veel mensen de Kerst een belangrijk feest is om met familie en vrienden door te brengen.

De vrijwilligers van die elk jaar mee doen met de actie, zijn Arthur Hameete en Arie Spaans van ABN AMRO: “wij doen elk jaar aan deze actie mee omdat we zien dat de ouderen zichtbaar genieten van de aandacht en gezelligheid. Ook is het leuk iedere keer weer bijzondere ouderen te ontmoeten, elk met hun eigen interessante verhalen.

Het Nationaal Ouderenfonds
Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn de BoodschappenPlusBus, de Kerstdiners en Zomeruitjes. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden. Tevens is het Ouderenfonds initiatiefnemer van de OuderenOmbudsman (0900-6080100 5 cent/min). Meer informatie: www.ouderenfonds.nl.

Nationale Vereniging de Zonnebloem
De Zonnebloem zet zich in voor mensen met een fysieke beperking, jong en oud. Door het aanbieden van huisbezoek, dagjes uit en vakanties zorgen zij ervoor dat mensen met een fysieke beperking volop mee kunnen blijven doen aan onze maatschappij. Meer informatie: www.zonnebloem.nl

ABN AMRO Foundation
ABN AMRO Foundation geeft concreet invulling aan de maatschappelijke betrokkenheid van
ABN AMRO. De Foundation is een stichting die medewerkers van de bank stimuleert zich als vrijwilliger in te zetten voor maatschappelijke projecten. ABN AMRO Foundation heeft hiervoor een breed scala aan initiatieven en projecten. De actie ‘Kerstengel’ is er een van. Verder vormt financiele educatie een belangrijk thema bij veel van de activiteiten. Grote groepen medewerkers voelen zich aangesproken. Hierdoor kon ABN AMRO Foundation in 2012 maar liefst 11.000 medewerkers begeleiden, die zich met volle overgave hebben ingezet voor onze maatschappelijke doelgroepen.

Dit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds
Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen