NWO financiert maatschappelijk TU/e onderzoek

Array

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) trekt 1,8 miljoen euro uit om onder andere twee TU/e onderzoeken te financieren in het kader van een nieuw project. In totaal krijgen tien onderzoeken deze steun. Die onderzoeken richten zich op ‘proactief onderzoek naar ethische en maatschappelijke vraagstukken die verbonden zijn met de ontwikkeling van technologische innovaties’, meldt NWO.

Beide TU/e-onderzoekers die financiering krijgen zijn van de faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences en zitten allebei bij de vakgroep Philosophy & Ethics. Hun onderzoeken verschillen wel van elkaar.

Dr. Philip Nickel bestudeert welke factoren bijdragen aan het vertrouwen van patienten in zorg op afstand en hoe dit soort systemen betrouwbaarder kunnen worden gemaakt.

Dr. Andreas Spahn onderzoekt de effectiviteit van technologie die als doel heeft menselijk gedrag te veranderen. Denk daarbij aan een display met informatie over energieverbruik dat kan leiden tot minder verbruik.
Bron: Nieuwsbank.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen