Rotary geeft leerlingen basisschool Bavokring vuurwerkbril

0
216

Op vrijdag 14 december jl. heeft de Rotary Rotterdam, Club 154, District 1600 samen met Tjeerd de Faber, oogarts in Het Oogziekenhuis Rotterdam vuurwerkbrillen uitgedeeld aan alle leerlingen van basisschool de Bavokring te Kralingen, Rotterdam. Uit cijfers van het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap blijkt dat jaarlijks veel kinderen ernstig oogletsel oplopen door vuurwerk. De Community Service Club van Rotary Rotterdam Club 154 wil graag het dragen van een vuurwerkbril door leerlingen van de Rotterdamse basisscholen stimuleren.

Met de slogan “IKHEBHEM” voert Vuurwerkpreventie samen met Het Oogzorgnetwerk, Het Oogziekenhuis Rotterdam, NUVO en het Oogfonds een preventieve campagne om oogletsel door vuurwerk te voorkomen. Via de landelijke actiesite www.gratisvuurwerkbrillen.nl kunnen alle basisscholen in Nederland worden gesponsord.

“We hopen straks goed te kunnen zien dat er in Rotterdam veel minder oogletsels zullen vallen,” zegt Lex Makkinje van Vuurwerkpreventie.

Bij het sponsoren van een school, levert Vuurwerkpreventie in week 50 uit naam van de sponsor, vuurwerkbrillen op alle gesponsorde basisscholen inclusief lespakket, poster en informatie over het veilig afsteken van vuurwerk.

Over de Rotary
Rotary Rotterdam, Club 154, District 1600, is opgericht op 5 januari 1925 en is daarmee de oudste Rotary Club in Rotterdam. Club 154 kent ca. 90 leden die wekelijks bijeenkomen in de Societeit De Maas.

Vuurwerkpreventie:  info@vuurwerkpreventie.nl