Sint Maartenskliniek en Philips sluiten grote meerjarige overeenkomst

Sint Maartenskliniek en Philips sluiten unieke overeenkomst radiologische apparatuur
Koninklijke Philips Electronics en de Sint Maartenskliniek hebben vandaag een 10-jarige dienstverleningsovereenkomst aangekondigd voor de levering van radiologische en beeldversterkende apparatuur. Het gaat om een voor Nederland uniek technologiecontract, waarbij het ziekenhuis gedurende de gehele looptijd tegen een vast bedrag per maand de beschikking krijgt over geavanceerde medische systemen. Zo kan de Sint Maartenskliniek haar patientenzorg verder verbeteren en heeft zij een optimaal inzicht in de technologiekosten nu en in de toekomst.

Medische systemen worden normaliter door ziekenhuizen aangekocht. Philips en de Sint Maartenskliniek werkten samen een voor Nederland uniek dienstverleningsmodel uit, dat gebaseerd is op het beschikbaar stellen van technologie in plaats van deze aan te schaffen. “Met deze afspraken zijn we niet alleen verzekerd van de modernste systemen voor onze patienten, maar we hebben dit ook onder gunstige voorwaarden kunnen afsluiten. Het levert ons zowel de hoogste kwaliteit op voor patienten als een belangrijke kostenbesparing en financiele zekerheid”, aldus Prof. dr. Marinus de Kleuver, directeur Orthopedie van de Sint Maartenskliniek.

Philips gaat de beeldvormende apparatuur voor de afdeling radiologie en de operatiekamers van het gespecialiseerde ziekenhuis leveren. Het gaat om MRI- en CT-scanners, mobiele en vaste röntgensystemen en echografieapparatuur. In de overeenkomst zijn bovendien kaders opgenomen om de specificaties van de systemen aan te passen naar toekomstige ontwikkelingen. Ook het onderhoud van de te leveren apparatuur maakt deel uit van de overeenkomst. Bovendien wordt voorzien in gebruikerstrainingen en in verdere uitbreiding van het kennisniveau van de technici van het ziekenhuis. Hierdoor wordt het onderhoud geoptimaliseerd en kan een grotere continuïteit van zorg worden geboden.

In het voorjaar van 2013 zullen de eerste nieuwe systemen worden geïnstalleerd. Medisch Hoofd Radiologie van de Sint Maartenskliniek, Roel van Dijk: “Met de nieuwe scanners kunnen we straks eenvoudigweg meer zien bij de patient. Dat is voor ons als specialistisch ziekenhuis natuurlijk erg belangrijk. Bovendien houden de nieuwe systemen steeds beter rekening met de wensen en ervaringen van patienten. Neem bijvoorbeeld de nieuwe MRI-scanner. Die zal minder nauw om de patient heen sluiten, omdat de ‘boor’ waar men in ligt ruimer is.”

“Deze overeenkomst laat het ondernemerschap en maatwerk zien dat Philips aan ziekenhuizen wil bieden. Voor de Sint Maartenskliniek zijn alle investeringen in medische apparatuur voor de toekomst vastgelegd. Het ziekenhuis weet daarmee wat het nu en over tien jaar kwijt is aan de technologiekosten die komen kijken bij het leveren van de best mogelijke zorg aan patienten,” licht Hans Bossink, General Manager Philips Healthcare Benelux toe.
Dit is een origineel bericht van Philips Electronics Nederland B.V.
Bron: ANP Perssupport