Nieuwe standby-locatie voor ambulance bij het Maasstad Ziekenhuis

Johan Dorresteijn, bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis, verwelkomde Rein van Duijvenbode, directeur Ambulancezorg van AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond op de standby-locatie bij het Maasstad Ziekenhuis.

Bijna 40.000 patienten per jaar op Spoedeisende Hulp Maasstad voor acute zorg
Rotterdam – Vandaag is de nieuwe standby-locatie voor de ambulance in gebruik genomen bij het Maasstad Ziekenhuis. Met de komst van deze postlocatie kan het Maasstad Ziekenhuis nog beter patienten met een acute hulpvraag helpen: jaarlijks bezoeken 40.000 patienten de Spoedeisende Hulp van het Maasstad Ziekenhuis, waarvan er 3.000 worden binnengebracht per ambulance. AmbulanceZorg verkort met deze opstellocatie de aanrijdtijd bij noodgevallen.

AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond is op zoek gegaan naar een extra standby-locatie vanwege de aanrijtijden rondom de gemeente Ridderkerk; die waren langer dan het regionale gemiddelde. Vanuit de dichtstbijzijnde postlocatie in Barendrecht is het soms lastig de zuidkant van de gemeente Ridderkerk binnen 15 minuten te bereiken.

Keuze voor Maasstad Ziekenhuis
De keuze voor een opstelplaats bij het Maasstad Ziekenhuis komt voort uit het feit dat hier continu ambulances af- en aanrijden. Het Maasstad Ziekenhuis ligt op een voor de ambulancezorg strategisch gunstige plaats op het snijvlak van Lombardijen en Groot IJsselmonde en daarmee gunstig ten opzichte de gemeenten Ridderkerk en Barendrecht. De opstelplaats bij het Maasstad Ziekenhuis is de enige opstelplaats in de regio Rotterdam-Rijnmond die gesitueerd is bij een ziekenhuis en vormt een aanvulling op de bestaande tien postlocaties in de regio.

“Het Maasstad Ziekenhuis is blij met deze opstelplaats. Acute zorg is een speerpunt van ons ziekenhuis. Bovenal geeft deze post een positieve impuls aan de samenwerking tussen de ambulancemedewerkers en ziekenhuis medewerkers”, aldus Johan Dorresteijn van het Maasstad Ziekenhuis.

Gebruik van de opstelplaats
De opstelplaats geeft de meldkamer ambulancezorg (waar de verantwoordelijkheid ligt voor de spreiding van de ambulances over de regio) de mogelijkheid een ambulance op bepaalde momenten van de dag, tijdelijk op deze strategische plek te laten posten in plaats van de voor dit gebied reguliere postlocatie in Barendrecht. Met de opening van deze postlocatie wordt een verdere invulling gegeven aan het begrip “dynamisch ambulance management” en een bijdrage geleverd aan het verkorten van de aanrijtijden van de ambulances.

Recente artikelen