Werk maken van duurzame inzetbaarheid

Array

Werknemers binnen de Gehandicaptenzorg (ghz), verenigd in Abvakabo FNV, willen werk maken van duurzame inzetbaarheid. Daarom is deze week een nieuwe website gelanceerd. Duurzame inzetbaarheid van medewerkers gaat over goed en gemotiveerd je werk doen, nu en in de toekomst.

Gijsbert Boggia, bestuurder bij Abvakabo FNV: ‘Er wordt veel geschreven en gezegd over duurzame inzetbaarheid, maar in de praktijk is er nog vaak te weinig concrete aandacht voor. Daar willen we binnen de sector GHZ verandering in brengen via een helder stappenplan en werkbare instrumenten zoals deze nieuwe website.’

Website
Samen met andere bonden en de werkgeversorganisatie binnen de GHZ, is besloten om vanuit het arbeidsmarktfonds te investeren in een speciale website www.overstag.nu. Deze website is een van de hulpmiddelen ter ondersteuning van werknemers en werkgevers in de sector in de aanpak van duurzame inzetbaarheid.

Aantrekkelijk
Abvakabo FNV vindt namens haar leden dat de duurzame inzetbaarheid van werknemers een van de belangrijkste onderwerpen is in het arbeidsmarktbeleid. Een van de vragen daarbij is hoe de sector GHZ aantrekkelijk blijft om in te werken.

Ondernemingsraden
In de komende periode ondersteunt Abvakabo FNV ook actief ondernemingsraden op om hen handvatten te geven om ‘duurzame inzetbaarheid’ binnen de instellingen op de agenda te krijgen

Recente artikelen