LEAN werken in de zorg heeft toegevoegde waarde

U kent het wel. U wilt de beste zorg verlenen aan uw patient, maar halverwege de dag rent u weer achter de feiten aan. U vraagt zich af: Kan dit anders? Het antwoord is ja! José Hopman-Meijer en Joyce Kruijff van het MGG laten zien dat ze met toepassing van de LEAN-principes in staat zijn om verspillingen te elimineren en doelmatiger te werken. Er ontstaat meer tijd voor directe patientenzorg. Dat komt de kwaliteit en patientveiligheid ten goede én zorgt voor meer plezier in het werken. Zij doen dat onder andere met Productive Ward, de LEAN-methode speciaal ontwikkeld voor verpleegafdelingen. Wilt u kennis nemen van de aanpak van José Hopman-Meijer en Joyce Kruijff om de werk- en patientlogistiek succesvol te verbeteren? Bezoek dan het Zorgpadencongres op 8 februari 2013.
Bron: Julius Centrum
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen