Personeel Langeland Ziekenhuis krijgt toch volledige loon

langeland ziekenhuisDe ongeveer duizend medewerkers van het Langeland Ziekenhuis te Zoetermeer krijgen deze maand toch hun volledige salaris. Het ziekenhuis wilde de helft pas in januari uitbetalen, maar kan dat bedrag toch in december overmaken. Maar als gevolg van nieuwe afspraken met de zorgverzekeraars blijkt het Lange Land Ziekenhuis toch in staat het eerder ingehouden deel van het salaris voor december 2012 te kunnen betalen. Op nadrukkelijk verzoek van de werknemersorganisaties geschiedt dit nog vóór het einde van het jaar. Eerder had het ziekenhuis aangegeven dat het zonder nieuwe afspraken slechts een deel van het salaris kon uitbetalen. Wel werd de eindejaarsuitkering volledig uitgekeerd. Vakbond Abvakabo FNV adviseerde de medewerkers om het halve salaris niet te accepteren en bezwaar aan te tekenen.

Bron: LangeLand Ziekenhuis & NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen