Televisie in kinderkamer ongezond

televisieKinderen die een televisie op de slaapkamer hebben, zijn gemiddeld dikker en lopen meer risico op overgewicht en diabetes type 2. In ieder geval in Amerika, zo komt uit onderzoek.Een Amerikaanse studie onderzocht 369 kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. Zo werd bijvoorbeeld hun percentage lichaamsvet gemeten.  Uit het onderzoek bleek dat kinderen met een tv op de slaapkamer twee keer zo vaak flink te veel lichaamsvet hadden in vergelijking met kinderen zonder tv op de kamer. Kinderen met een tv in de slaapkamer hadden ook een dikkere taille en meer vet in het bloed.

Ongeveer 7 op de 10 Amerikaanse jongeren hebben een televisie in de slaapkamer en ruim 3 op de 10 hebben (ernstig) overgewicht. Dat vergroot hun kans op diabetes type 2, een ziekte die in Amerika onder jongeren enorm toeneemt.

Televisie kijken in de slaapkamer is extra ongezond in vergelijking met gewoon televisie kijken. Kinderen slapen door tv kijken vaak korter. En van slaaptekort krijg je ook eerder overgewicht.

De Amerikaanse Academie voor Kinderen adviseert dat kinderen niet meer dan twee uur televisie mogen kijken per dag.

De studie wordt in januari gepubliceerd in het vakblad American Journal of Preventive Medicine.

//Einde bericht

Bron: Diabetes Fonds

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen