Dermatologie UMC St Radboud ontvangt Keurmerk Kwaliteitszegel

Diagnostiekgebouw UMC St Radboud

Diagnostiekgebouw UMC St Radboud

Samenwerking patienten en dermatologen in kwaliteitsbeleid
Dhr. P.C.J. Boelens, voorzitter van Huidpatienten Nederland reikte vandaag het Keurmerk Kwaliteitszegel Dermatologie uit aan de afdeling Dermatologie.

Het Kwaliteitszegel Dermatologie maakt de garantie voor kwaliteit zichtbaar en herkenbaar. Het keurmerk is een initiatief van Huidpatienten Nederland, omdat patienten behoefte hebben aan meer transparantie in de aangeboden zorg. Huidpatienten Nederland heeft hierbij steun gehad van verschillende organisaties:

Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie;
Nationaal Huidfonds;
Beroepsvereniging van Verpleegkundigen en Verzorgende in de Dermatologie.

Patienten en dermatologen hebben samen kwaliteitscriteria opgesteld. Een instelling kan zich toetsen met een zelfcertificeringslijst. Criteria die daarbij aan bod komen zijn:

  • deskundigheid;
  • emotionele ondersteuning;
  • empathie en respect;
  • informatie;
  • voorlichting en educatie;
  • evaluatie van het eigen handelen;
  • samenwerking;
  • toegankelijkheid/ bereikbaarheid.

De resultaten worden bekendgemaakt via de website van Huidpatienten Nederland. Patienten beoordelen de dermatologische centra via een valide meetinstrument: Consumer Quality Index Chronische Huidaandoeningen.

De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie toetst door middel van visitaties of een centrum volgens de beroepsgroep ook daadwerkelijk aan de criteria voldoet.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen