Rijnstate schenkt dialysemachines aan Habibie ziekenhuis Bandung

dialyseRijnstate heeft tien afgeschreven dialysemachines geschonken aan Stichting Nederland-Batam. De stichting wil de medische en sociale zorg in Indonesie bevorderen, met bijzondere aandacht voor het eiland Batam. De dialysemachines worden in 2013 in gebruik genomen door het Habibie nierziekenhuis in Bandung.

Door geschonken apparatuur uit Nederland en Belgie, kan dit ziekenhuis de allerarmste patienten een dialysebehandeling geven. Het Habibie nierziekenhuis helpt andere ziekenhuizen in heel Indonesie met het opzetten van dialyseafdelingen, door het leveren van dialyseapparatuur, waterzuiveringsinstallaties, reagentia en het trainen van doktoren, verpleegkundigen en technisch personeel. Inmiddels ondersteunt het nierziekenhuis ruim 16 dialysecentra, verspreid over het hele land.

Nauwe contacten
Sinds jaren onderhoudt de afdeling Medische Techniek van Rijnstate nauwe contacten met Stichting Nederland-Batam. De afgelopen jaren zijn door Rijnstate al tientallen afgeschreven dialysemachines geschonken. In 2012 vierde de stichting haar 25-jarig bestaan.

Enkele dialysemachines in gebruik. Deze machines zijn een aantal jaren geleden door Rijnstate aan de Stichting Nederland-Batam geschonken.

Bron: Rijnstate Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen