Arboverpleegkundigen sluiten zich aan

V&VNIn 2013 krijgt V&VN er een nieuwe afdeling bij. Deze afdeling ontstaat doordat de Beroepsorganisatie Arbo Verpleegkundigen (BAV) zich bij V&VN aansluit.

De BAV bestaat al sinds 1946 en richt zicht op werkwerkers en de arbeidsorganisatie, in relatie tot arbeid en gezondheid op micro-, meso- en macroniveau. De vereniging draagt het doel “de gezonde medewerker in zijn of haar werk gezond en duurzaam inzetbaar te houden” en streeft dit na. Met de aansluiting bij V&VN verwacht de BAV de positionering en profilering van het arboverpleegkundig beroep te kunnen verbeteren door onder andere samenwerking en kennisuitwisseling met collega-verpleegkundigen uit alle sectoren van de gezondheidszorg.

Het beroep
De arboverpleegkundige is een BIG-geregistreerde, eventueel KIWA gecertificeerde, verpleegkundige die (post)-hbo is opgeleid. De arboverpleegkundige is een generalist die breed inzetbaar is in het gehele werkveld Veiligheid, Gezondheid en Welzijn en moet worden gezien als specialist in preventie, verzuimbegeleiding en reintegratie . Kijk voor meer informatie op hun website www.arboverpleegkunde.nl.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen