Arts Jansen Steur werkt al langer in Duitsland bij de HGC Kliniken GmbH

schlossbergh1De omstreden neuroloog Jansen Steur is opnieuw of nog steeds aan het werk in een ziekenhuis. Hij zou nu werken als arts in een ziekenhuis in het Duitse Heilbronn onderdeel van de SLK-Kliniken Heilbronn GmbH. Een journalist van RTV-Oost belde met het ziekenhuis en kreeg een arts met de naam Jansen aan de lijn.
Wanneer Jansen Steur in Heilbronn aan de slag is gegaan is niet duidelijk. Nadat hij in 2003 door het Medisch Spectrum Twente was ontslagen vanwege zijn medicijnverslaving, werkte hij vanaf 2006 in twee Duitse privé-klinieken en in een ziekenhuis in Nienburg, bij Hannover. Daar vertrok hij kort nadat de klinieken lucht hadden gekregen van zijn zaak in Nederland. In 2009 werkte Jansen Steur in de Schlossberg in Bad Laasphe. De arts verliet in 2004 onder dwang het MST.

In Nederland zou de inspectie de arts ‘scherp in de gaten houden’ als hij weer actief zou zijn. Jansen Steur blijkt echter na 2004 aan het werk te zijn gegaan in de kliniek Schlossberg in Bad Laasphe, een ‘neurologische fachklinik’ met herstellingsoord. In 2009 werkte hij daar nog en nu is hij dus opgedoken in de SLK-Kliniken Heilbronn GmbH in HeilBronn.
Ik vindt het erg zorgelijk dat de arts over de grens maar kan blijven doorwerken en zelfs in een zelfde keten.
Formeel mag hij dat in het buitenland gewoon werken. Zo lang hij verdachte is kan het hem niet worden verboden, zegt het Openbaar Ministerie in Nederland. Zijn diploma is in Duitsland gewoon geldig, werkgevers zijn zelf verantwoordelijk voor het screenen van hun artsen. Volgens Yma Drost moet ex-neuroloog Jansen Steur door de Nederlandse justitie in hechtenis worden genomen. Volgens Drost loopt er al een strafrechtelijk onderzoek naar Jansen Steur sinds februari 2009. Jansen Steur heeft dus hoogstwaarschijnlijk bij zijn aanstelling in Heilbronn ten onrechte “nee” ingevuld bij de vraag of er een strafrechtelijk onderzoek tegen hem loopt.

Drost noemt de neuroloog een onverbeterlijke leugenaar en wil dat het OM alle mogelijkheden bekijkt om hem vast te zetten. Hij vindt het onjuist dat justitie en het ministerie van Volksgezondheid zich alleen zorgen maakt over het recidivegevaar in Nederland.

Jansen Steur wacht de uitkomst van de strafzaak in vrijheid en in het buitenland af omdat hij, toen de aangiftes van zijn ex-patienten binnenkwamen, niet meer actief zou zijn als arts. Het OM achtte de kans op recidive daarom klein. Het ziekenhuis in Heilbronn wil niet reageren.

Bron: Drost Letselschade en NOS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen