Goede prostaatkankerzorg in Rotterdam

Array

prostaatkankerHet Erasmus MC-Daniel den Hoed en het Sint Franciscus Gasthuis voldoen aan de voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Dat berichten twee belangenverenigingen.

Prostaatcentrum
De in Rotterdam gevestigde ziekenhuizen vormen samen het Prostaatcentrum zuidwest Nederland.

prostaatkankerVoorwaarden
Prostaatkankerstichting.nl en de Nederlandse Federatie van Kankerpatientenorganisaties hebben, wat zij noemen, minimale voorwaarden voor behandeling van prostaatkanker opgesteld.

Verpleegkundige
Voorwaarden zijn onder meer de aanwezigheid van een gespecialiseerde verpleegkundige en het snel uitvoeren van een prostaatbiopt.

Aanspreekpunt
Ook gelden eisen voor bijvoorbeeld het minimumaantal behandelingen, de samenstelling van het behandelteam en wie het aanspreekpunt voor de patient is.

Patientenwijzer
Met een prostaatkankerwijzer kunnen patienten via internet opzoeken welke ziekenhuizen in en nabij hun woonplaats aan de gestelde eisen voldoen.

Groen vinkje
De belangenverenigingen hebben ruim honderd ziekenhuizen benaderd voor de keuring. Twee derde van de ziekenhuizen kreeg een groen vinkje.

bron: Erasmus Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen