In Nederland amandelen vaak geknipt

consult huisartsBij relatief veel Nederlanders worden jaarlijks de amandelen geknipt, veel vaker dan elders in Europa.
Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen en onderzoeksbureau SiRM.
In vergelijking met het gemiddelde van andere Europese landen wordt het knippen van de tonsillen, oftewel de amandelen, liefst 72 procent vaker uitgevoerd.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Keel-Neus-Oorheelkunde en Heelkunde van het Hoofd-Halsgebied komt dat doordat we in Nederland behoudender zijn in het voorschrijven van antibiotica.

Antibiotica
”In verhouding tot vooral Zuid-Europese landen en de Verenigde Staten worden in Nederland veel vaker amandelen geknipt, juist om die reden’’, legt hij uit.

Desalniettemin gebeurt het ook in Nederland al een stuk minder vaak dat de amandelen er bij een ontsteking aan moeten geloven. Er worden nu jaarlijks zo’n 29.000 amandelen geknipt, terwijl dat in 1970 nog vier keer zo veel was.

bron: NU.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen