Na 50 jaar nieuw tbc-medicijn goedgekeurd

Array

mijlpaalDe Amerikaanse autoriteiten van de Food and Drug Administration (FDA) hebben een nieuw geneesmiddel goedgekeurd om tuberculose te bestrijden.

Het is volgens Artsen zonder Grenzen de eerste registratie van een speciaal voor tbc ontwikkeld geneesmiddel sinds 1963. ”Een mijlpaal”, aldus de internationale hulporganisatie woensdag.

Nog altijd overlijden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jaarlijks wereldwijd meer dan 1 miljoen mensen aan de infectieziekte tbc, die meestal de longen aantast.

De strijd tegen tbc is moeilijker geworden omdat de ziekteverwekkers in toenemende mate resistent worden tegen conventionele antibiotica. Het nieuwe medicijn is vooral ontwikkeld om in die gevallen soelaas te bieden.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen