Promotie: Betere bewaring donororgaan mogelijk

Array

donororgaanMet verbetering van het onderzoeksmodel en de apparatuur voor het bewaren van organen, en een betere match tussen de bewaarvloeistof en de toegepaste temperatuur kan een langere overleving van individuele cellen van de nier worden bereikt.

Dit ontdekte Ivo Post. Daarnaast dient de huidige praktijk van het uitwassen van bloed uit donororganen te worden geoptimaliseerd en kunnen de apparaten voor het doorspoelen van deze organen sterk worden verbeterd. Post pleit ervoor in de toekomst organen te bewaren op kamertemperatuur.

Momenteel worden donororganen op 4 graden Celsius bewaard, wat bij langdurig bewaren uiteindelijk kan leiden tot orgaanschade

Dhr. I.C.J.H. Post: Preconditions for warm organ preservation. Promotor is dhr. prof. dr. T.M. van Gulik. Co-promotor is dhr. dr. M. Heger.

17 jan 2013 14:00
Betere bewaring donororgaan mogelijk
Geneeskunde
Promotie
* Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 229 – 231 | 1012 EZ Amsterdam             (020) 525 2362
Deelname
Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen