Jansen Steur ontslagen bij SLK-klinieken in Heilbronn

Array

jansen-steur-dossierIn een persconferentie bevestigde de SLK Kliniken Heilbronn dat  de Nederlandse ex-neurloog Ernst Jansen Steur daar heeft gewerkt en dat zij hem inmiddels hebben ontslagen. Hij werkte “tijdelijk in Neurology van het Universitair Ziekenhuis als een arts-assistent”.  Bij “alle relevante medische beslissingen” had hij supervisie van de “geneesheer-directeur en de senior artsen”, zo meldt de Heilbronner Stimme.

SLK Managing Director Dr Thomas Jendges zei: “We zijn geschokt.” Over de huidige strafvervolging in Nederland was bij de directie en collega’s van de SLK Klinieken niets bekend. Het ziekenhuis werkt momenteel aan een persbericht waarin zijn “met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid” kunnen verklaren dat in de SLK Kliniek geen patienten werden geschaad. Toch doet het ziekenhuis de komende dagen meer onderzoek naar medische dossiers waar Jansen Steur  aan mee heeft gewerkt.


Sinds 2011 in Heilbronn

In 2011 werkte Dr Ernst Jansen Steur een korte termijn medische agentschap als een Honorararzt (zonder dienstverband) in de SLK Kliniek in Heilbronn en daarna  kreeg hij een tijdelijke tijdelijk dienstverband wat gisteren per direct is beeindigd in Heilbronn. Verder zegt het ziekenhuis in haar persbericht dat de 73-jarige  vóór zijn aanstelling in Heilbronn al gewerkt heeft in andere Duitse ziekenhuizen. “Alle noodzakelijke kwalificaties – waaronder een Duits erkenning en specialisten erkenning in 2006 – zijn aan het ziekenhuis overlegd en daarom bestond er geen argwaan om deze arts in dienst te nemen.” De afdeling Neurologie had een tekort aan specialisten:. “Het is gebruikelijk voor de zogenaamde Honorararztom  slechts tijdelijk te werken in ziekenhuizen”

UPDATE: Persbericht SLK Klinik Heilbronn

Foto(2)

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen