Coherus kondigt benoeming van Dr. V. Bryan Lawlis, Jr. aan als voorzitter van haar wetenschappelijke adviesraad

nieuwCoherus BioSciences, Inc. (“Coherus”), een biofarmaceutische onderneming die zich toelegt op de wereldwijde ontwikkeling en commercialisering van biologische therapeutica, kondigde vandaag aan dat het V. Bryan Lawlis, Jr., Ph.D. heeft benoemd tot voorzitter van haar wetenschappelijke adviesraad. Dr. Lawlis, een 31-jarige veteraan in de biotech-industrie, heeft ruime ervaring in productiebiotechnologie en andere farmaceutische producten, onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen, het uitvoeren van klinische proeven en de regulerende processen.

“Het is een voorrecht om Dr. Lawlis erbij te hebben, wiens expertise in biologische producten zal zorgen voor het waardevol richting geven aan onze biosimilaire programma’s,” aldus Denny Lanfear, Chief Executive Officer van Coherus. “Navigeren op het complexe en uitdagende biosimilaire ontwikkelingstraject vereist buitengewone domeinexpertise en genuanceerd inzicht om succesvol te zijn. De vakkennis van Bryan is een zeer effectieve aanvulling voor het biologische geneesmiddelenontwikkelingsteam van wereldklasse waarover we beschikken bij Coherus.”
“Met mijn nieuwe benoeming tot de wetenschappelijke adviesraad (Scientific Advisory Board, SAB) zal ik de kans krijgen om Coherus te helpen succes te behalen bij het aanpakken van kritieke problemen rond het gebruik van biosimilars,” verklaarde Dr. Lawlis. “Ik ben erg onder de indruk van de prestaties van Coherus met elk van de producten in haar portfolio tot nu toe. Het bedrijf heeft een sterk bedrijfsmodel geïdentificeerd door gebruik te maken van een team van hoog kaliber en ondersteuning van diverse strategische partners om aanzienlijke waardeverhogende punten in de nabije toekomst te garanderen.”

Over Dr. V. Bryan Lawlis, Jr.
Dr. Lawlis is een van de oprichters en dient momenteel als President en Chief Executive Officer van Itero Biopharmaceuticals, Inc., een niet-beursgenoteerde waardetoevoegende ontwikkelaar van opvolgende en nieuwe therapeutische eiwitten en antilichamen die werd opgericht in 2006. Dr. Lawlis diende als President en Chief Executive Officer van Aradigm Corporation vanaf augustus 2004, en diende in de raad van bestuur vanaf februari 2005. Hij vervolgde in beide hoedanigheden tot augustus 2006. Dr. Lawlis diende als President en Chief Operating Officer van Aradigm Corporation van juni 2003 tot augustus 2004, en als Chief Operating Officer van november 2001 tot juni 2003 van hetzelfde bedrijf. Daarvoor was Dr. Lawlis een mede-oprichter van Covance Biotechnology Services, een biofarmaceutisch contractproductiebedrijf, diende hij als de President en Chief Executive Officer van het bedrijf van 1996 tot 1999, en was hij er werkzaam als voorzitter van 1999 tot 2001, toen het werd verkocht aan Diosynth RTP, Inc., een divisie van Akzo Nobel, NV. Van 1981 tot 1996 werkte Dr. Lawlis bij Genencor, Inc. en Genentech, Inc. Zijn laatste functie bij Genentech was Vice President Proceswetenschappen. Dr. Lawlis houdt momenteel bestuursfuncties bij Itero Biopharmaceuticals, Inc., Sutro Biopharma, Inc. en BioMarin Pharmaceutical Inc.
Dr. Lawlis heeft een B.A. in microbiologie van de Universiteit van Texas in Austin en een Ph.D. in biochemie van Washington State University.

Over Coherus BioSciences
Coherus BioSciences is een opkomend biofarmaceutisch bedrijf met hoofdkantoor in de San Francisco Bay Área, met een geheel nieuw model voor het ontwikkelen van veilige, kwalitatief hoogwaardige biosimilaire therapeutica. Coherus werd opgericht in 2010 en heeft reeds mondiale partnerschappen gevormd met farmaceutische topbedrijven en de pijplijn gevuld met vijf kandidaat-producten die gericht zijn op het behandelen van oncologische en infectieziekten. Onder leiding van een groep van vroege biotech pioniers heeft Coherus de gehele onderneming van het ontwikkelen van biologische geneesmiddelen opnieuw uitgevonden, van concept tot commercialisering, zodat meer patienten over de hele wereld beter toegang kunnen hebben tot hoogwaardige therapeutica. Voor meer informatie kunt u terecht op www.coherus.com [http://www.coherus.com/].
MEDIACONTACT
[email protected] [mailto:[email protected]]
Dit is een origineel bericht van PR Newswire
Bron: ANP Perssupport

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen