Spataderkeurmerk voor azM/ Maastricht UMC+

spatader-orbisHet azM / Maastricht UMC+ heeft onlangs het Spataderkeurmerk gekregen van de Hart& Vaatgroep, de patientenvereniging die opkomt voor de belangen van mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten.

Het spataderkeurmerk maakt duidelijk welke ziekenhuizen en behandelcentra de beste spataderzorg bieden. In september is de Hart- en Vaatgroep begonnen met het in kaart brengen van het zorgaanbod voor spataderen en (ernstige) chronische veneuze insufficientie in ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra in Nederland. De kwaliteitscriteria werden afgestemd met de Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie en de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie, en geven aan wat er verwacht mag worden van de zorg voor mensen met spataderen. In totaal kreeg ruim de helft van de aanbieders (56 procent) het kwaliteitskeurmerk.

Zie ook www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg

Bron: AzM

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen