Sophia Kinderziekenhuis bestaat 150 jaar

Array

feestOpbrengsten activiteiten naar op te richten Sophia Kinderthoraxcentrum
In 2013 bestaat het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis 150 jaar. Het is het langst bestaande kinderziekenhuis van Nederland. Dit wordt uitgebreid gevierd met vele activiteiten gedurende het jaar, bestemd voor iedereen die het Sophia een warm hart toedraagt. In het eerste kwartaal is er een benefietconcert van De Vrienden van Amstel LIVE!, wordt er een recordpoging gedaan een verjaardagstaart van 400 meter te maken en zijn er in de regio verschillende sportacties. Alle activiteiten worden mogelijk gemaakt met hulp van sponsors en de opbrengsten komen ten goede aan het op te richten Sophia Kinderthoraxcentrum. Een greep uit de komende evenementen.

12 januari – 400 meter taart in Cruise Terminal
Ruim 200 kinderen die deelnemen aan Generation R (onderzoek naar groei, ontwikkeling en gezondheid van 10.000 opgroeiende kinderen in Rotterdam) doen een poging om de langste verjaardagstaart ter wereld te maken. Het is tevens het startsein voor een speciaal Sophiagebakje dat gedurende het hele jaar op diverse plaatsen in de regio verkocht zal worden voor het Sophia Kinderthoraxcentrum.

27 januari – De Vrienden van Amstel LIVE! Sophia Benefietconcert
Marco Borsato, Nick & Simon, BLØF, Ilse DeLange, Gers Pardoel, Di-Rect, Acda en de Munnik, VanVelzen, De Dijk, Rob de Nijs, Xander de Buisonjé, een aantal andere muzikale gasten en leveranciers werken belangeloos mee aan dit eenmalige evenement, op zondagmiddag 27 januari in Ahoy. De volledige opbrengsten van deze show gaan naar het Sophia Kinderthoraxcentrum.

De Haarlemse zangeres Sandra van Nieuwland die het laatste kwartaal van 2012 de hitlijsten volledig domineerde, is inmiddels ook aangesloten als gast. Het is haar eerste grootschalige live optreden. Van Nieuwland is bekend van The voice of Holland waar ze tijdens de finale werd overvallen met haar dubbelplatina single More, met platina single Keep Your Head Up en gouden single Beggin’ en New Age. Dit is nog nooit een artiest(e) van Nederlandse bodem gelukt. Voor meer informatie en kaarten: www.sophiabenefietconcert.nl

Sophia op school
Alle basisscholen in Rotterdam, Zeeland en West-Brabant krijgen een lespakket met informatie over het Sophia. Het pakket is geschikt voor kinderen vanaf groep 4 en er is een apart boekje voor groepen 7 en 8. Het lespakket geeft een inkijkje in het Sophia. Tegen vergoeding van de verzendkosten is het pakket te bestellen op www.150jaarsophia.nl, Sophia op school.

Jubileumdoel: Sophia Kinderthoraxcentrum
In het Erasmus MC- Sophia Kinderziekenhuis wordt al 150 jaar met hart en ziel voor zieke kinderen gezorgd. De ambitie van de mensen in het kinderziekenhuis is om de zorg voor kinderen continu te verbeteren. In 2013 wordt een unieke stap gezet met de oprichting van het eerste Kinderthoraxcentrum in Nederland. De opbrengsten van de acties en evenementen zullen hieraan ten goede komen. Het Sophia Kinderthoraxcentrum betreft een unieke afdeling waar topspecialisten intensief samenwerken en onderzoek doen naar de oorzaken en gevolgen van hart-, long- en luchtwegaandoeningen bij kinderen om hen een grotere kans op een gezonde toekomst te kunnen geven.

Jubileumwebsite
Op www.150jaarsophia.nl is alle actuele informatie te vinden over de activiteiten.

bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen