CBS: 300.000 Nederlanders betalen hun verplichte zorgpremie niet

blutUit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat  bijna 300.000 Nederlanders hun verplichte zorgpremie niet betalen. Sinds 2006 is elke volwassen Nederlander verplicht een basisverzekering te hebben.  Mensen die een betalingsachterstand van een half jaar hebben, worden aangemerkt als wanbetaler. Deze ontwikkeling is al enige jaren in gang. Dit aantal blijft door de jaren heen stabiel, omdat voor elke wanbetaler die zijn problemen oplost er een nieuwe voor in de plaats komt, aldus het CBS.

Waarschijnlijk speelt de  economische crisis hierbij een rol.  Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting denkt dat veel Nederlanders veel last hebben van de crisis.  Volgens een woordvoerster van het Nibud heeft bijna de helft van de Nederlanders op dit moment moeite om rond te komen.

Bron: CBS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen