Nieuw middel tegen processierups

eikenprocessierups4Onderzoekers van de universiteit van Wageningen hebben een nieuw middel ontdekt voor de bestrijding van de eikenprocessierups. De rupsen eten eikenbomen kaal en hun haartjes kunnen bij mensen uitslag veroorzaken.

De onderzoekers ontdekten een stof waarmee de diertjes kunnen worden misleid. Om te overleven moeten processierupsen in grote groepen bijeen blijven en daarom volgen ze elkaars spoor. Onderzoekers kunnen de rupsen nu met de rupseigen stoffen op een vals spoor zetten.

Kees Booij, woordvoerder van de Wageningse universiteit, spreekt van een belangrijke ontdekking. “We hebben de stoffen te pakken kunnen krijgen, waarmee we valse sporen uit kunnen zetten. Daardoor kunnen de rupsen hun nesten of voedsel niet meer vinden en kunnen ze bestreden worden.”

bron: NOS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen