Nieuwe service voor bewoners Zorgcentrum ‘t Welgelegen in Gramsbergen

SONY DSCMet het doorknippen van twee rode linten zijn dinsdag 8 januari twee nieuwe servicediensten officieel in gebruik genomen voor bewoners van Zorgcentrum ’t Welgelegen in Gramsbergen.  De huisarts houdt voortaan ook spreekuur in het zorgcentrum van de Saxenburgh Groep. Op deze manier wordt de gang naar de huisarts iets makkelijker gemaakt voor de bewoners die wat minder mobiel zijn. Om het woongenot te verhogen kunnen daarnaast de clienten vanaf heden hun boodschappen doen in de ‘buurtwinkel’ in het zorgcentrum, die voorzien is van een breder assortiment voor alle dag.

Bewoners van Zorgcentrum ’t Welgelegen hoeven voor een bezoek aan de huisarts niet meer perse de deur uit. Het is de bedoeling, dat Huisartsenpraktijk Gramsbergen wekelijks ook spreekuur in het zorgcentrum gaat houden. De Saxenburgh Groep is erg blij met deze dienstverlening. “Het onderstreept onze onderlinge goede samenwerkingsverbanden. Dit is vooral voor mensen die slecht ter been of anderszins minder mobiel zijn, een welkome serviceverlening. We brengen zo de zorg letterlijk dichterbij”, aldus Ben Schlepers, gebiedsmanager van de Saxenburgh Groep.

Ook de komst van een ‘buurtwinkel’ wordt als een aanwinst gezien. Zo hoeven de bewoners, als het slecht weer is, de deur niet uit en kunnen ze toch hun melk, zeep, advocaatje of bloemetje kopen. Ook zijn er enkele streekproducten verkrijgbaar. Bovendien kunnen de bewoners, maar ook medewerkers, relaties en omwonenden, er een broodje of soep kopen. De ‘buurtwinkel’ is zes dagen per week geopend van 10.30 – 13.30 uur.

Met het doorknippen van een rood lint op dinsdag 8 januari hebben huisarts Kooy van Huisartsenpraktijk Gramsbergen de nieuwe spreekkamer en de heer Kosters, bewoner van aanleunwoning ’t Weerdje, de nieuwe ‘buurtwinkel’ in Zorgcentrum ’t Welgelegen officieel geopend. De feestelijke ingebruikname werd gevierd met een hapje en drankje en een leuke aanbieding in het winkeltje.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen