ADRZ in Goes gooit po’s en urinaals in het riool

Array

ADRZHet Admiraal De Ruyter Ziekenhuis start op de locatie in Goes een proef waarbij wegwerpproducten via de riolering worden afgevoerd.

Het gaat om onder meer po’s, urinaals, maatkannen en spuugbakjes. Volgens het ziekenhuis heeft het veel voordelen om van deze hulpmiddelen voortaan een wegwerp-variant te gebruiken. Zo wordt de kans op infecties aanzienlijk verkleind en moet straks minder tijd worden besteed aan het schoonmaken van de huidige materialen.

De proef begint volgende week en duurt zes weken. De wegwerpmaterialen worden door een centrifuge vermalen tot een substantie die wordt afgevoerd via de riolering.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen