Komt een kikker bij de dokter …

promotie kikker van het jbzOp verzoek van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is voor de kinderen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis een kikkerknuffel ontworpen. De kikkerknuffel gaat troost en afleiding bieden aan kinderen die worden opgenomen in het ziekenhuis. Jeugdprins Wouter heeft alvast een kikkerknuffel gekocht voor de Oliebollenfantenbaby die met carnaval geboren wordt.

Helaas is de kikkerknuffel onlangs zelf bij de dokter geweest. De kikker is verdrietig omdat hij nog geen naam heeft. Het ziekenhuis heeft daarom een prijsvraag uitgeschreven, waarin kinderen worden uitgenodigd om een naam te bedenken voor de knuffel. De kikkerknuffel is te koop via de webshop van het ziekenhuis en bij verschillende carnavalsbijeenkomsten. Van de opbrengst kunnen kikkerknuffels worden uitgedeeld aan alle kinderen tot en met negen jaar die voor een operatie of een opname in het ziekenhuis komen. 

De kikkerknuffel is ontworpen door Gerard de Bruyne. Deze ontwerper ontwierp ook de wandversieringen voor alle afdelingen waar kinderen komen in het ziekenhuis. De kikker staat symbool voor een kindvriendelijke omgeving. Op de kinderwebsite www.halloziekenhuis.nl  is een filmpje van het bezoek van de kikker aan de dokter te zien. Kinderen kunnen daar tot 1 maart 2013 hun voorstel voor een naam aangeven. De winnaar of winnares krijgt kaartjes voor een kindervoorstelling in Theater aan de Parade naar keuze samen met een vriendje en zijn vader en moeder. De jury bestaat uit presentator Albert Verlinde, ontwerper Gerard de Bruyne, Bert Damen van Damen Communicatie, Esther van Bilsen van Theater aan de Parade en Renée Spermon van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Onder het motto: Koop een kikkervriendje, geef een kikkervriendje! wordt de kikkerknuffel door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis verkocht. De  nu-nog-naamloze-kikker kost € 11,11. Voor elke kikker die verkocht wordt, krijgt het ziekenhuis een kikkerknuffel voor een kind dat wordt opgenomen. De Oeteldonkse Club ondersteunt de kikkeractie. De kikker is te koop bij kraampjes op carnavalsbijeenkomsten en in de hal van het ziekenhuis. Ook kan hij besteld worden via de webshop van het ziekenhuis www.jbz.nl/kikker

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen