Actuele informatie over veranderingen in de zorg voor chronisch zieken

geld euro 14De zorg voor chronisch zieken staat op vele fronten onder druk. Om kosten van de zorg te beteugelen moet de zorg efficienter en moet er meer aandacht komen voor zorg op afstand, e-health toepassingen en voor zelfmanagement. Dit heeft ook juridische consequenties, niet altijd is duidelijk hoe nieuwe vormen van zorg moeten worden gefinancierd. In 2013 start voor de zesde keer de Masterclass Geïntegreerde Zorg voor Chronisch Zieken met aandacht voor al deze aspecten van de veranderingen in de zorg voor chronisch zieken. De masterclass van 12 colleges start op 12 maart. Heeft u interesse in deze boeiende en gevarieerde masterclass bekijk dan de aanvullende informatie.
In 2013 vindt voor de zesde keer de Masterclass geïntegreerde zorg voor chronisch zieken plaats. Als sterk punt van deze masterclass beschouwden eerdere deelnemers dat in de colleges zowel academische kennis als praktische ervaringen worden ingebracht en verbonden.

 De deelnemers komen uit verschillende sectoren van de zorg, zoals huisartsenzorg, eerstelijns centra, GGZ, ziekenhuizen, zorgnetwerken en verzekeraars. De deelnemers zijn zowel managers in de zorg als praktiserende zorgverleners. De Masterclass staat onder leiding van Dr. Rob de Leeuw, verbonden aan het Julius Centrum, UMC Utrecht. In de Masterclass treden vooraanstaande gastdocenten op met kennis en ervaring in onderzoek, beleidsontwikkeling en/of de praktijk in het werkveld van geïntegreerde zorg.

De Masterclass van 12 colleges start op 12 maart 2013 en eindigt op 15 oktober 2013. De colleges worden gegeven in een prachtige omgeving in Zeist en vinden steeds plaats op een dinsdag van 15.00 tot 19.00 uur.

Onderwerpen van de colleges:
• ontwikkelingen in de bekostiging en financiering van de zorg
• inhoudelijke ontwikkelingen in de zorg
• verwachtingen over de chronische zorg van patienten en patientorganisaties
• verzekerde zorg, inkoop van zorg en kwaliteitsindicatoren
• procesontwikkeling en ondersteuning door ICT
• taakherschikking in de chronische zorg en verantwoordelijkheden
• culturen van organisaties en marktwerking
• preventie
• veranderen en leiderschap

Kijk in de brochure voor het complete programma en het inschrijfformulier.

Lees meer of neem contact op met coördinator en Julius onderzoeker Dr. Rob de Leeuw
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen