Jansen Steur gebruikte zijn patienten voor geneesmiddelenonderzoek

zorg-rechtNeuroloog Ernst Jansen Steur heeft zijn patienten gebruikt als in wetenschappelijk onderzoek. Mogelijk in samenwerking met de farmaceutische industrie zou de arts zijn patienten cocktails van verschillende medicijnen hebben gegeven. Hiervoor heeft letselschadespecialist Yme Drost nadrukkelijke aanwijzingen zie hij zaterdagavond in Hart van Nederland bij SBS6.

Drost vertegenwoordigt de gedupeerde patienten van Jansen Steur en wil dat er onderzoek komt naar de banden van de neuroloog met de fabrikanten. “Er is geexperimenteerd met medicijnen. Laten we kijken welke rol de farmaceutische industrie daarin heeft gespeeld en hoe onafhankelijk artsen nog zijn, als het gaat om mogelijke financiele belangen die op dat punt spelen”, zegt Drost in de uitzending.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen