Certificering voor seksuologen Jeroen Bosch Ziekenhuis

man vrouw sekseDrie seksuologische hulpverleners van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) zijn internationaal gecertificeerd als fellow door het European Committee on Sexual Medicine (ECSM). Op Europees niveau zijn er in totaal 280 gecertificeerde fellows. Gynaecoloog-seksuoloog Liesanne Bouwma, uroloog Rob Schipper en seksuoloog Anneke Loevesijn slaagden onlangs voor het examen van het ECSM. Drijvende kracht daarachter is de ESSM, de Europese Vereniging voor Seksuele Geneeskunde. De Vereniging zet zich in om onderzoek en kennisuitwisseling op het gebied van de seksuologische hulpverlening te bevorderen.

Goede begeleiding bij seksuele problemen vraagt om specifieke kennis en vaardigheden van medisch specialisten. Vragen over de seksuele gezondheid kunnen sterk variëren. Het kan gaan over soa’s en anticonceptie, over seksuele problemen, over hoe vrijen weer prettiger kan worden, over traumatische ervaringen, over de partnerrelatie of over seksuele voorkeuren. Ook in het JBZ waar veel behandelingen van onder andere kanker, suikerziekte of neurologische aandoeningen plaatsvinden, is er oog voor deze problematiek. De behandelingen hebben vaak een grote impact op de seksualiteit van de patiënten.

De door ESSM toegekende certificering geeft aan dat de seksuologische hulpverleners bij het JBZ voldoen aan gestelde normen ten aanzien van de kennis en vaardigheden. Hiermee kunnen zowel de mannenpoli als de poli seksuologie mogelijk uitgebouwd worden tot expertisecentrum.
Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen