Hulpsite Accare voor meiden met vragen over eten trekt 100.000ste bezoeker

vraagDe site www.99gram.nl, een initiatief van kinder- en jeugdpsychiatrische instelling Accare, voorziet in een grote behoefte bij jongeren. De site voor meiden tot 23 jaar met vragen over eten, gewicht of uiterlijk is in september 2011 gestart en bereikte afgelopen week de 100.000ste bezoeker. Naast het raadplegen van objectieve informatie, weten de jongeren elkaar te vinden op een druk bezocht forum. Op dit moment kent de site 350 unieke bezoekers per dag, en dit aantal stijgt nog dagelijks.

Laagdrempelig contact
De site wordt ook gebruikt om laagdrempelig in contact te komen met deskundigen, zoals een diëtist, om persoonlijke vragen voor te leggen. Zo zijn er inmiddels al tweeduizend chatgesprekken gevoerd met deskundigen en honderden e-mails beantwoord.

Online behandeling
Een intensieve vorm van hulp bij de site is de mogelijkheid om een online behandeling te volgen. Als de jongere vermoedt dat zij een eetprobleem heeft, dan kan via een online zelftest gekeken worden of zij voor behandeling in aanmerking komt. Ruim honderd jongeren startten al met de online behandeling voor hun eetproblemen.

Lovende kritieken
Dat Accare met de site weet aan te sluiten bij jongeren blijkt niet alleen uit de bezoekerscijfers, maar ook uit de lovende kritieken die bezoekers sturen: “Ze staan overal voor open, de vraag kan niet gek genoeg zijn. Je voelt je begrepen en door 99gram weet ik dat ik niet de enige ben.” De jongeren beoordelen de hulp gemiddeld met een acht.

Accare is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Behandeling bij Accare vindt vooral ambulant plaats op ongeveer 25 locaties in de vier noordelijke provincies. Daarnaast zijn er klinieken in Smilde en Groningen. In totaal zijn circa 12.500 kinderen bij Accare in behandeling

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen