Veel meldingen over cardiologen ADRZ in Zeeland

Array

ehealth-huisarts-eerstelijn-MedicalFacts-stock-300x200Bij de Stichting Hartpatiënten Nederland zijn zo’n 500 meldingen over cardiologen binnengekomen. Twee ziekenhuizen springen er volgens het meldpunt uit: het Ruwaard van Putten in Spijkenisse en het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ). De ziekenhuizen zijn samen verantwoordelijk voor meer dan de helft van de vijfhonderd klachten.

Een horkerige bejegening van de patiënten; dat is de rode draad in de circa vijfhonderd meldingen die de Stichting Hartpatiënten Nederland sinds de opening van het meldpunt over cardiologen heeft binnengekregen.

Een deel van de meldingen wordt nader onderzocht door een juridisch adviseur, laat woordvoerder Henri Haenen van de Stichting Hartpatiënten Nederland weten. Het gaat daarbij om serieuze klachten, waarbij mogelijk sprake is van verwijtbaar handelen van de cardioloog in kwestie.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen