ViaSana start multidisciplinair voet- en enkelspreekuur

voetenOrthopedisch centrum ViaSana is gestart met het multidisciplinair voet- en enkelspreekuur. Tijdens dit spreekuur werken twee voet- en enkelspecialisten van ViaSana, dr. Jan Bos en drs. Bas Rutten, samen met orthopedisch schoentechnicus Ger Cuppen van Voet&Winkel uit Uden. Dit team wordt ondersteund door een fysiotherapeut en een orthopedie consulente. Zij houden minstens eenmaal per maand spreekuur om patiënten met uiteenlopende voet- en enkelproblemen te zien.

Samenwerking tussen specialisaties
Naast knie-, heup-, wervelkolom- en schouderoperaties worden binnen ViaSana jaarlijks meer dan 300 voet- en enkeloperaties uitgevoerd. Tijdens de spreekuren worden echter veel voet- en enkelproblemen gezien die geen operatie behoeven. Door de aanwezigheid van verschillende specialisten worden deze problemen nu ook binnen ViaSana behandeld. Zo kunnen afdrukken voor aangepast schoeisel meestal direct gemaakt worden.

Niet operatieve behandelingen
Vaak is een op maat gemaakte steunzool of een afwikkelbalk voor de eigen schoenen voldoende om kleine afwijkingen te verhelpen. Bij ernstigere aandoeningen, zoals beenlengteverschil of klachten aan de middenvoetsbeentjes, kunnen patiënten geholpen worden met aangepaste schoenen. Orthopedisch schoentechnicus Ger Cuppen maakt steunzolen en orthopedische schoenen voor patiënten met deze aandoeningen. Zijn oplossingen hebben vaak een modieuzere uitstraling dan patiënten in eerste instantie denken.

Voeten belangrijk voor het lichaam
Tijdens het belasten komen er zeer grote krachten op de voeten, het hele lichaam wordt immers door de voeten gedragen. Comfortabel en pijnvrij lopen is mede daardoor niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook pijn in de knie of rug kan voortkomen uit voetproblemen. Het is van groot belang dat voet- en enkelklachten serieus bekeken worden en de juiste behandeling plaatsvindt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen