Overschot aan urologen

specialistenSteeds meer urologen vinden na hun opleiding geen werk in hun vakgebied. Dat blijkt uit cijfers van het vakblad Medisch Contact. Uit de laatste rondgang blijkt dat er sinds 2011 meer urologen van de opleiding komen dan er banen zijn. In dat jaar studeerden 22 urologen af, terwijl er maar 15 vacatures waren. Het afgelopen jaar studeerden 21 nieuwe urologen af en waren er 17 banen. Maar ook voor cardiologen, chirurgen en radiologen er is het de laatste jaren moeilijker over om aan vast werk te komen, zo meldt de jonge Orde. Door de krapte op de arbeidsmarkt dreigen pas afgestudeerden hun registratie kwijtraken in hun vakgebied.

En dat terwijl het totaalaantal vacatures voor artsen de laatste jaren stijgt, is het voor cardiologen, radiologen, chirurgen en urologen die net klaar zijn met hun opleiding erg lastig om een baan te vinden. Jonge urologen maken zich zorgen over de toekomst.

Bij oudere specialisten is een andere ontwikkeling zichtbaar. Zij lijken hoe langer hoe later met pensioen te willen gaan. En als ze al met pensioen zijn, dan werken ze er graag nog een paar jaar naast.

Bron: Medisch Contact

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen