Overweldigende belangstelling voor vrijwilligerswerk in nieuwbouw Isala

positiefDe wervingscampagne die Isala onlangs startte voor extra vrijwilligers die als gastvrouw of gastheer willen fungeren in de centrale hal in het nieuwe ziekenhuis heeft geleid tot een overweldigende belangstelling voor de informatiebijeenkomsten. Zo’n 300 bezoekers hebben zich gemeld en nog steeds nemen geïnteresseerden contact op. Marjon Pot, coördinator Bureau Vrijwilligers, is laaiend enthousiast: “Wat een fantastisch resultaat, ik ben er beduusd van! Onze doelstelling was 150 bezoekers, dus dit overtreft alles.”

Mensen-mensen-werk
Op de vraag waarom er zoveel belangstelling is, zegt Marjon: “In deze tijd willen mensen graag wat voor anderen betekenen en daar wat mee doen. Er zijn er ook veel die het leuk vinden om met mensen om te gaan en weten – door hun werkervaring uit het verleden – waar ze goed in zijn.” De aanmelders worden gematcht  met de rolbeschrijving. Een taak die je als vrijwilliger uitvoert, moet bij je passen en je mensenvisie moet passen bij de kernwaarden van de Isala. “Het is heel positief om te ervaren dat we groepen vrijwilligers opbouwen die zich per dagdeel in gaan zetten om de patiënten in de  centrale hal een gastvrij ontvangst te geven”, aldus Marjon. De gastvrouwen en gastheren gaan nauw samenwerken met de professionals van de centrale balie. Een goed teamverband waarbij iedereen een steentje bijdraagt vanuit zijn eigen professie en eigen kracht. “Daar gaan wij ons de komende maanden op focussen, zodat patiënten en bezoekers straks een warm onthaal kunnen verwachten!” De eerste 70 gesprekken zijn al gevoerd en in de komende weken staan de volgende 120 ingepland.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen