NMa: HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Groep mogen fuseren

Array

Stichting HagaZiekenhuis en Stichting Reinier de Graaf Groep in de provincie Zuid-Holland mogen fuseren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De toezichthouder constateert dat de concentratie geen negatieve effecten heeft voor de concurrentie. ,,Er blijven voldoende andere ziekenhuizen over waar patiënten naar toe kunnen gaan als zij niet tevreden zijn over het aanbod van het HagaZiekenhuis en/of de Reinier de Graaf Groep”, zegt Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Ook na de fusie blijven er in de regio voldoende ziekenhuizen over die de concurrentie aankunnen met de beoogde fusiepartners en er is bij deze ziekenhuizen voldoende capaciteit om eventuele extra patiënten op te vangen. Dit beeld wordt ondersteund door alle bevraagde ziekenhuizen en zorgverzekeraars. fusie

Bij het onderzoek naar het effect van de concentratie heeft de NMa onder meer de reistijden en patiëntstromen in kaart gebracht tussen de fusiepartners en naar andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn vragen gesteld aan concurrerende ziekenhuizen en vijf zorgverzekeraars in de regio.

Het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep bieden algemene ziekenhuiszorg en topzorg aan. Zoals gebruikelijk heeft de NMa bij haar onderzoek de Nederlandse Zorgautoriteit geraadpleegd. Het fusiebesluit wordt zo spoedig mogelijk gepubliceerd op www.nma.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen